Vigtige overvejelser, før du køber et varmeapparat

Vigtige overvejelser, før du køber et varmeapparat

I jagten på budgetvenlige varmeapparater kan man komme ud på dybt vand. Særligt i kinafyr-verdenen, hvor priserne synes at ramme bunden af skalaen. Produktionsomkostningerne ligger omkring 200 kr på f.eks et Vevor fyr  hvilket indikerer at kvaliteten nok ikke er i den høje ende. 

Advarselslamper kunne være at disse apparater kommer ofte med ekstremt billigt tilbehør, nogle af dem er nærmest dømt til at svigte - såsom den grønne slange, rørklemmer og spinkle filtre. Instruktionsmanualen har værdi på niveau med en brugt serviet, og fabriksmonteringen samt kvalitetskontrollen ser heller ikke lovende ud. Vi taler bøjede stifter i elektriske konnektorer, metalspåner og stykker i forbrændingskammeret, og ventilatorer, der bare sidder fas og akslen der er forskubbet sig. CE mærkningen af oliefyret er ofte falsk. 

Det er ikke ualmindeligt at støde på enheder, der enten er defekte, beskadigede eller helt døde ved ankomsten. Ligesom nogle afsendes fra Kina trods det modsatte er vist på hjemmesiden. 

Men det stopper ikke her. Den controller, du får, er stort set et gætteværk. Den, du modtager, er ofte helt anderledes end billederne i varebeskrivelsen, og manualen til at programmere enheden er måske på kinesisk, hvilket kan gøre det umuligt at indstille den korrekt eller blot skifte den over til engelsk. 

Nogle enheder lider af en forkert brændstoftabel i deres elektroniske styringssystem, hvilket kan føre til alvorlige problemer såsom overdrivelse af varmeeffekten, hvor 5KW bliver til 8KW, og maksimal blæserhastighed overstiger  kapacitet, hvilket kan forkorte levetiden betydeligt.

Selvom højere prisklasser som Lavaner-linjen eller Bros, Webesto synes at undgå disse problemer, kommer de selvfølgelig også med et højere prisskilt. Derudover er der dansk moms inkluderet til vores fælles fordel.

Hvis du stadig vælger den billigere vej med forhåbninger om at finde en god enhed (de eksisterer trods alt), så overvej at kigge på mellemklassemærker, der tilbyder bedre tilbehør. Det kan ende med at koste det samme som at tilføje kvalitetskomponenter senere tidspunkt og en masse bøvl..

Uanset hvad du ender med at købe, test det straks ved modtagelsen under de bedst mulige forhold, så du hurtigt kan kontakte sælgeren, hvis noget ikke er som det skal være.

Og husk at læse alle de andre dokumenter om installation, justeringer og generel information. Selvom det ikke direkte vedrører potentiale problemer med selve varmeapparatet, er dårlige installationer og opsætninger ofte årsagen til fejl.

Producenten fralægger sig ofte garanti hvis det ikke er en autoriseret som udfører installationen ligesom man bør undersøge sin forsikring.

Back to blog

Leave a comment