Kinafyr

Kinafyr

Test af kinafyr og varme i båden. 

 Så fik jeg endelig monteret mit fyr og her er resultatet.

Som ejer af en sejlbåd, behøver man ikke at give afkald på fordelene ved en professionel og ikke mindst effektiv bådvarmer. De findes mange slags på marked.

Men det danske  danskfjernlager er import af flere forskellige herunder de super gode Bross fyr som er CE certificeret og miljø certificeret. Ikke kun China Eksport Certificeret !!. Desuden er de testet efter RoSH standarden, så man varmer skibet op så grønt som det nu kan blive.

Uanset om det er den mindre 2 kw model eller den store 5 kw model, s passer fyr'erne ind i alle skibe op til 45 fod alt efter behov og er også anvendelig i vinters stormen. .

De findes i 12 volt versioner og 24 volt versioner, samt i almindelig og den mere luksus PRO version, som er langt mere støjsvag.

På grund af sit flammepunkt er diesel et meget sikkert og derfor er det ikke muligt at handle benzin fyr hos danskfjernlager.dk

Vi valgte en PRO model i 2 KW da vi ikke har så meget plads i en 28fods båd.

Installationen var utrolig nem, og efter et par timer trykkede jeg på start. Den startede dog ikke fordi jeg havde glemt af prime den. Jeg skrev til danskfjernlager om hvorfor den ikke startede. Det gør man vi at holde to knapper inde, dermed suger den diesel eller GLT op i brændstofslangen. Efter prime, startede den med det samme.

Jeg købte også en 22mm skroggennemføring hos danskfjernlager. Ellers var det ikke nødvendigt at købe mere. 

Vi har i øvrigt valgt at køre på det helt sodfrie GLT med vores fyr. Det generer ikke naboerne, når man ligger i havnen og det er en meget stor fordel. Derfor har vi heller ikke koblet fyret på bådens dieseltank, men bruger den medfølgende plasttank.


Det er naturligvis muligt, at finde reservedele til alle fyr ved danskfjernlager ellers skriv til dem og de kan skaffe det hjem. 

Jeg synes det virker virkelig godt og har bestemt ikke fortrudt vi valgte en lidt dyre model end de helt billige u-certificerede kinamodeller. Jeg ved ikke hvordan det er med forsikringen hvis man anskaffer en som ikke er certificeret.

Priserne er dagspriser og de stiger altid lige her før vinter /efter vinter og falder igen til sommer.

Bross 2KW 12volt PRO udgave.

Jeg giver fyret ***** ud af ***** og support ***** ud af *****

Hilsen Per Lauersen, Kaløvig

Back to blog

1 comment

Husk dieselpumpe skal vende ca 20 grader fra lodret. Den må ikke ligge ned, så kommer der luft i den som ikke kan slippe ud.

Peter Fyr

Leave a comment