HVO100 på F24 Nørresundby

HVO100 brændstof til Dieselfyr

HVO100 (Hydrotreated Vegetable Oil) er en bæredygtig dieselbrændstof, der er fremstillet af vegetabilske olier eller animalsk fedt, som er behandlet med hydrogen under højt tryk og temperatur for at fjerne urenheder og forbedre ydeevnen. Det har lignende egenskaber som fossildiesel, men med lavere drivhusgasemissioner og skadelige partikler, hvilket gør det til et mere miljøvenligt brændstofalternativ en diesel og GLT.

HVO 100 er opbevaringsstabilt og kan ikke få diesel pest.

Det kan bruges i Webasto fyr, Kinafyr og mange andre dieselfyr

HVO100 har en højere cetantal, hvilket betyder, at det har en kortere tændingsforsinkelse og brænder renere end almindelig diesel, hvilket resulterer i lavere emissioner af partikler, nitrogenoxider og drivhusgasser. Det kan bruges i eksisterende dieselmotorer og fyr  uden nogen ændringer eller justeringer, hvilket gør det til en let overgang for mange.

HVO100 kan også blandes med fossildiesel i enhver proportion, hvilket muliggør en gradvis overgang til mere bæredygtige brændstoffer uden at kræve komplet udskiftning af brændstoffet i 10l tanken. HVO100 typisk er dyrere end fossildiesel på grund af produktionsprocessen og omkostningerne til råvarer. Men til et diesel-fyr hvor hvor man måske bruger 20liter om året er meromkostningen en minimal ekstraudgift. 

Det kan bla. købes på:

  • Q8, Stamholmen Hvidovre 
  • F24, Strandvejen Fredericia
  • F24, Drastrup
  • F24, Nørresundby
  • IDS, Padborg
  • IDS, TC Køge
  • IDS, Århus

Læs mere https://www.q8.dk/erhverv/braendstof/hvo/

 

 

F24 Nørresundby (ved Jin Sing) 

Back to blog

2 comments

HVO 100 er opbevaringsstabilt og kan derfor ikke få diesel pest. (i.f.g leverandøren) Men de fleste kører allerede fyr på en 10liters tank, da diesel afbrænding bliver forbudt i alle svenske havne.

claus

hvad med både tænker på diselpest

jonny peck

Leave a comment